Home
Werkwijze
Systemen
Producten
Diensten
Nieuws
Vacatures
Contact
Klanten Login

 
Portofoons en mobilofoons
 
 

Bij Voorhout Data Connection kunt u terecht voor alle bekende merken portofoons en mobilofoons,  zoals Motorola, Kenwood en Icom.  Wij adviseren, programmeren, leveren en verzorgen reparaties en onderhoud.

Daarnaast levert VDC geavanceerde digitale portofoons en mobilofoons van M/A-COM. Lees verder over M/A-COM.  Want in toenemende mate communiceren portofoons en mobilofoons tegenwoordig volgens digitale standaards. Ook het beleid ten aanzien van het toewijzen van frequenties en machtigingen ondersteund deze trend.

Deze portofoons en mobilofoons bieden, naast geïntegreerde spraak en data, faciliteiten zoals:

  • versleuteling (encryptie)
  • IP protocol en VoIP (data én spraak)
  • AIR-protocol  Lees welke AIR-protollen.                    

Waarom digitaal?

Een digitale portofoon is een portofoon die spraak vertaalt naar een digitaal signaal, tijdens het zenden en ontvangen. Dit digitale signaal is niet verstaanbaar, en daardoor kan een gesprek, dat wordt gevoerd, niet eenvoudig worden afgeluisterd door onbevoegden. Bij de traditionele analoge portofoon is afluisteren heel simpel, dat kan al met een goedkope scanner.

Een gesprek via de digitale portofoons kan nog verder worden beveiligd door ‘versleuteling’ toe toepassen. Het digitale signaal wordt dan gecodeerd. In dat geval kan zelfs met de meest geavanceerde afluister apparatuur niet meer achterhaald worden wat er besproken wordt via de portofoons. Versleuteling of ‘encryptie’ vindt plaats volgens internationale standaards.

Nog een voordeel van digitale modulatie ten opzichte van de klassieke analoge FM is de hogere spectrale efficiëntie en de meer constante kwaliteit van het spraakkanaal.

Naast spraak, kan de digitale portofoon tegelijkertijd worden gebruikt voor het verzenden en ontvangen van allerlei gegevens (data) zoals locatie, opdrachten en status. Alles wordt digitaal verzonden en ontvangen, spraak en data zijn volledig geïntegreerd. De porto heeft een IP-nummer en kan als terminal worden opgenomen in een automatiseringsnetwerk.  Lees verder over de voordelen van het IP protocol.

 

» M/A-COM
» Encryptie
» AIR-protocol
» IP-protocol

 
  Copyright Voorhout Data Connection 2004 ©
Techniek& Design door Netvlies


Trefwoorden : Portofoons en Mobilofoons, digitale portofoon, digitale mobilofoon, M/A-COM, EDACS, VoIP, TYCO, LMR, ECT, DES, AES, Delta, trunking, Voice-over-IP, interoperability, Open Sky, M-803, P-25IP ,OpenSky, P25, encryption, encrypted, NetworkFirst, VIDA