Home
Werkwijze
Systemen
Producten
Diensten
Nieuws
Vacatures
Contact
Klanten Login

 
Multi Radio Systeem
 
 

Radio bediening

De Multi Radio Systeem  (MRS) is een microprocessor gestuurde interface, waarin een aantal voorzieningen zijn ondergebracht die het mogelijk maken om met behulp van een PC en een mobilofoon een compleet meldkamer radiobediensysteem samen te stellen. De belangrijke functies, die de MRS kan verzorgen, zijn o.a.:

• Individuele oproepen
• Groepsoproepen
• Status weergave
• Toonslot
• Genereren van TVO codes
• Bewaking en signalering
• Remote control

Besturing via mobilofoon

Heel bekend uit de taxiwereld en politie/brandweer/ambulance is het gebruik van de TVO-tooncodes. Deze worden gebruikt om naar de meldkamer aan te geven wie er met zijn mobilofoon een oproep doet. Ook worden ze door meldkamers vaak gebruikt  om gericht één bepaalde mobilofoon of een groep van mobilofoon op te roepen. Tenslotte kan men de TVO-tooncodes ook gebruiken voor het doorgeven van verschillende status meldingen.

Wereldwijd worden deze TVO-tooncodes gebruikt, omdat zij zeer robuust zijn en onder de meest moeilijke omstandigheden betrouwbaar werken. Het behoeft dan ook geen verwondering dat het gebruik van de TVO-tooncodes ook in de zware industrie zijn ingang heeft gevonden. Met name voor zaken die op afstand moeten worden geschakeld (remote control).

Het Multi Radio Systeem heeft vele mogelijkheden, deze zijn volledig te zien door een demo-programma te downloaden. Dit programma laat zien welke mogelijkheden en toepassingen het MRS heeft doormiddel van animatie.

 


 
  Copyright Voorhout Data Connection 2004 ©
Techniek& Design door Netvlies


Trefwoorden : Multi radio systeem, radiobediensysteem, MRS, TVO, toonslot, remote control