Home
Werkwijze
Systemen
Producten
Diensten
Nieuws
Vacatures
Contact
Klanten Login

 
GMS, C2000 en P2000
 
 

Vanzelfsprekend kwam Voorhout Data Connection, als bekwaam interface specialist, ook in kontact met de vernieuwingen op telecommunicatiegebied binnen de zwaailichtenwereld.  Zowel aan meldkamer zijde als aan de mobiele zijde heeft VDC diverse maatwerk oplossingen ontwikkeld en geleverd.

GMS
De meldkamer is het kloppend hart van een hulpverleningsorganisatie en staat boordevol technische hoogstandjes. Tot voor kort werkten politie, brandweer en ambulance vaak met verschillende informatiesystemen. Het nieuwe Geïntegreerd Meldkamer Systeem (GMS), dat is ontwikkeld in opdracht van de ministeries van BZK en VWS, maakt het mogelijk in één keer alle gegevens in te voeren bij alle disciplines en snel eenheden te alarmeren. Het GMS zorgt voor een grotere uniformiteit en standaardisatie in de meldkamers.

Ten behoeve van een 2-tal Brandweer korpsen (‘s Hertogenbosch en Eindhoven) werd door VDC een koppeling gerealiseerd tussen het bestaande alarmeringssysteem en de nieuwe GMS meldkamer.

De CPA Nijmegen maakt sinds 1994 gebruik van een radiobediensysteem dat door VDC is geleverd. In 2003 heeft VDC dit bediensysteem gekoppeld aan het GMS. Via deze koppeling worden er oproepen en statusmeldingen uitgewisseld tussen het GMS en het radionetwerk.

C2000
C2000 (gebaseerd op de TETRA standaard)  is het nieuwe  mobiele communicatie systeem voor de hulpverleningsdiensten. De oplevering van dit landelijk netwerk vond plaats op 1 juli 2004. Sinds de oplevering heeft het merendeel van de hulpdiensten hun verouderde analoge netwerken gedag gezegd om gebruik te gaan maken van dit nieuwe netwerk.

Daarbij zijn er ook hulpdiensten die gebruikmaken van speciale voertuigen, en die speciale toepassingen van mobiele apparatuur nodig hebben. Voor de motorfietsen van de politie ontwikkelde VDC elektronica en de software ten behoeve van een IP67 MoBoCop, die kan worden aangesloten op de Motorola MTM700 Tetra mobilofoon. Klik hier voor meer informatie over de MoBoCop

 

» C2000 mobilofoon bedienen middels PC Touchscreen

 
  Copyright Voorhout Data Connection 2004 ©
Techniek& Design door Netvlies


Trefwoorden : GMS en C2000, P2000, meldkamer, radiobediensysteem, bedieneenheid, alarmeringssysteem, zwaailichten, gms, cpa, bw, politie, koppeling, statusmeldingen